Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012

Ο παππούς έχει πίεση ...

         Καλημέρα και καλό μήνα να έχουμε. Ο Αύγουστος είναι ο τελευταίος μήνας του καλοκαιριού και οφείλουμε να τον απολαύσουμε όσο μπορούμε. Για πολλούς είναι το ίδιο το καλοκαίρι αφού τώρα κάποιοι ξεκινούν τις διακοπές τους για να έχουν εφόδιο για τον χειμώνα Εγώ δυστυχώς θα τον υποδεχθώ με γκρίνια.......

       Τελευταία λοιπόν νύχτα του Ιούλη η χθεσινοβραδινή και αποφασίσαμε με τον άντρα μου να πάμε θέατρο . Οι παραστάσεις εδώ έρχονται όλες μαζί για ένα μήνα δηλαδή μία διαφορετική για κάθε ημέρα . Αυτό σημαίνει ότι αν μία οικογένεια αποφασίσει ότι θα δει τρεις θεατρικές παραστάσεις και μία παιδική, πρέπει να υπολογίσει ότι θέλει τουλάχιστον 150 με 200 ευρώ σε διάστημα μόλις ενός μήνα πράγμα πολύ δύσκολο για την εποχή μας .Επιπλέον το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε είναι ότι όταν έρχεται μία καλή παράσταση δυστυχώς ή δεν βρίσκεις εισητήρια ή όταν τα βρεις δεν βρίσκεις θέσεις να καθίσεις, αφού οι  "υπεύθυνοι " φροντίζουν πάντα μα πάντα να κόβουν υπεράριθμα εισιτήρια.....

         Η παράσταση που ήρθε στην πόλη μας  ο παππούς έχει πίεση της Δήμητρας Παπαδοπούλου με τον λατρεμένο Κώστα Βουτσά και πολλούς άλλους ηθοποιούς. Η προσέλευση του κόσμου ξεπερνούσε κάθε προσδοκία αφού πια ο κόσμος έχει τόση ανάγκη το γέλιο. Δυσκολευτήκαμε τρομερά να βρούμε θέσεις και ας πήγαμε λίγο νωρίτερα. Κάποιος υπεύθυνος του χώρου φώναζε πολύ άσχημα στον κόσμο, που καθόταν όπου έβρισκε, γιατί λέει θα ενοχλούσαν την παράσταση. Συγγνώμη αλλά αφού κόψατε τα εισητήρια δεν είστε υποχρεωμένοι να βρείτε που θα καθίσει ο ηλικιωμένος ή η μάνα με τα παιδιά της ? Λέω εγώ τώρα. Στο τέλος ήρθαν τα τοπικά κανάλια να τραβήξουν πλάνα από το μπάχαλο και ο ίδιος κύριος έπαιζε ξύλο μαζί τους και δεν τους άφηνε να τραβήξουν τις αθλιότητές τους.

        Το έργο ξεκίνησε με καθυστέρηση  χωρίς μία συγγνώμη για την ταλαιπωρία μας.Αυτό όμως που με ενόχλησε πιο πολύ ήταν άλλο. Το θέατρο ήταν γεμάτο από παιδιά ,πολλά παιδιά . Φαίνεται ότι ο τίτλος του έργου και ο Κώστας Βουτσάς παρότρυναν τους γονείς να περάσουν μία όμορφη οικογενειακή βραδιά. Μέγα λάθος !!!!!

         Η εξέλιξη της παράστασης και οι διάλογοι ήταν άκρως ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΙ για ανηλίκους!!! Εκφράσεις όπως που@@@μεζές , κλαπαρχ@@@@@ , αει γαμ@@@@@ , καργ@@@@, κουφ@@@ στ΄αρχ@@@@ μου  και δε συμμαζεύεται. Επίσης πολλές αναφορές για ναρκωτικά και για το πόσο όμορφα αισθάνεσαι όταν πάρεις κόκα από που την βρίσκουμε και άλλα τέτοια. Όλο το έργο είχε μόνο βρισιές τίποτα άλλο. Σεξουαλικά υπονοούμενα , αναφορά σε ναρκωτικά και βρισιές. Γνωρίζω πολύ καλά ότι από αρχαιοτάτων χρόνων έβριζαν στις παραστάσεις και δεν είμαι καμιά θεούσα που λένε αλλά πως να το κάνουμε, με ενόχλησε. Θεωρώ την Δήμητρα Παπαδοπούλου ευφυέστατη και δεν θέλω να πιστεύω ότι ο Έλληνας γελάει μόνο σε τέτοιο επίπεδου σενάρια. Δυστυχώς οι περισσότερες σύγχρονες παραστάσεις είναι έτσι και δεν θυμίζουν σε τίποτα τον παλιό Ελληνικό κινηματογράφο ....Αυτή είναι  η αλήθεια.
         
          Η απορία μου όμως είναι η εξής. Γιατί δεν αναγράφεται κάπου στις διαφημίσεις της κάθε θεατρικής παράστασης ότι το έργο είναι μόνο για ενήλικες ή να υπάρχει κάποια ειδική σήμανση όπως στην τηλεόραση που να προειδοποιεί.? Αφού τίποτα από αυτά δεν συμβαίνει γιατί δεν σε ενημερώνουν όταν κόβεις τα παιδικά εισητήρια ? Ένα παιδάκι ακριβώς από πίσω μου γύρω στα  οχτώ ρωτούσε :
"μαμά τι είναι πού@@@ ? μαμά τι είναι η κόκα ?" Η  μαμά ενοχλημένη και σε πολύ δύσκολη θέση να μας λέει " που να φανταστώ οτι θα έχει τέτοιο σενάριο ? Στα μισά του έργου έφυγε......

       Για εμάς τους μεγάλους ήταν μία ευχάριστη βραδιά κάτω από το φως της φεγγαράδας. Αν κάπου βρεθείτε και παίζει αυτό το έργο και δεν έχετε μαζί σας παιδιά, πηγαίνετε αξίζει . Ο Κώστας Βουτσάς αν και δεν εμφανίζεται πολύ είναι μαγευτικός και συγκινητικός και οι υπόλοιποι ηθοποιοί παίζουν πολύ καλά . Γελάσαμε πολύ !!!

         Συγγνώμη αν σας κούρασα σήμερα αλλά σαν μητέρα έχω και εγώ τους προβληματισμούς μου.

            Όπου και αν είστε να περνάτε πάντα καλά . Σας φιλώ γλυκά 
                                 
                                                  Γιώτα

6 σχόλια:

  1. και πολυ καλα κανεις και εχεις τους προβληματισμους σου! ειναι απαραδεκτο αυτο! Να προσπαθεις να διαπαιδαγωγησεις τα παιδια σου και να τα πηγαινεις σε μια παρασταση θεωρωντας οτι επενδυεις για τον ψυχικο τους κοσμο και στο τελος να μην ξερεις που να κρυφτεις από τις ερωτησεις τους και απο την ντροπη σου που εν αγνοια σου επελεξες να δουν κατι τετοιο! συμφωνω απολυτα μαζι σου οτι θα επρεπε να αναγραφεται ή τελοσπαντων να κοινοποιειται με καποιο τροπο η ακαταλληλοτητα για παιδια!
    καλο αυγουστο να χουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. σχεδόν όλες πλέον οι θεατρικές παραστάσεις είναι ακατάλληλες για ενηλίκους...Μονο οι παιδικές είναι για τα παιδιά..Ακόμα και οι πιο φαινομαινικά αθώες έχουν κι αυτές βρισιές ή σεξουαλικά υπονοούμενα..πως να γελάσει χωρίς αυτά ο ενήλικος (ας μην το σχολιάσω αυτό..)Κανονικά θα έπρεπε να αναγράφεται αν είναι κατάλληλο...Εγώ πάντως θα ζητούσα τα λεφτά μου πίσω αν αναγκαζόμουν να φύγω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλό μήνα!!! Έχεις απόλυτο δίκιο.. Δε γίνεται να πηγαίνεις σε μια παράσταση με τα παιδιά και να μην σου έχουν πει πως είναι ακατάλληλη για ανηλίκους! Θα έπρεπε να αναγράφεται κάπου ή να σας το πουν οι εισπράκτορες.. Όπως γράφει πιο πάνω η Ελπίδα κι εγώ θα ζητούσα τα λεφτά μου πίσω σε μια τέτοια περίπτωση.. Το θεωρώ απαράδεκτο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κορίτσια χαίρομαι που συμφωνούμε γιατί ήμουν κάπως προβληματισμένη όταν έγραφα την ανάρτηση μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. εγω δεν πάω με τα παιδιά σε τέτοιες παραστάσεις!πρώτον είναι για ενήλικες(δεν χρειάζεται σήμανση για να το καταλάβουμε)αλλά είναι απαράδεκτο να χρησιμοποιούν τέτοιες εκφράσεις ακόμα κι όταν απευθύνονται σε ενήλικες(ούτε εγω είμαι σεμνότυφη)
    αλλά είναι η εύκολη λύση ....με συγχωρείτε αλλά δεν καταλαβαίνω τους γονείς που πάνε παιδιά του δημοτικού σε παραστάσεις που δεν αναφέρονται ως παιδικές!ναι ο παλιος κινηματογράφος ήταν αλλιώς αλλά όλοι ξέρουμε πως μιλάνε στα θέατρα σήμερα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δυστυχώς είναι πολύ δύσκολο στις μέρες μας να βρεις μια θεατρική παράσταση της προκοπής. Ιδιαιτέρως αυτές των σύγχρονων Ελλήνων σεναριο-συγγραφέων (για εμένα) είναι απαράδεκτες. Υποτιμούν τη νοημοσύνη μας, αλλά μας πλουτίζουν το λεξιλόγιο με ύβρεις. Σαφώς υπάρχουν και οι εξαιρέσεις.
    Οπότε αν θέλουμε να πάμε στο θέατρο, διαλέγουμε με μεγάλη προσοχή (γιατί είναι και αρκετά ακριβά) και συνήθως καταλήγουμε σε κλασσικά έργα.
    Επίσης, μετά το μυρμηγκάκι, αγαπούμε πολύ το παιδικό θέατρο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή