Κυριακή 12 Αυγούστου 2012

ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΚΑΙ ΦΟΒΙΕΣ

              ΄Εφτασε λοιπόν η μέρα που  αναχωρούμε και εμείς για τις καλοκαιρινές μας διακοπές. Κοντεύει 14:00 και δεν έχω μαζέψει τίποτα για να βάλω στις βαλίτσες. Πόσο τη βαριέμαι αυτή τη διαδικασία....Βέβαια όταν επιστρέφεις και πρέπει να μπουν όλα στη θέση τους νομίζω οτι είναι ακόμα πιο κουραστικό . Ενώ γενικά τρελλαίνομαι για αποδράσεις ,η προετοιμασία ενός ταξιδιού πάντα με αγχώνει. Με νευριάζει που ξεβολεύομαι και επίσης με πιάνουν όλες μου οι φοβίες. Γενικά τον τελευταίο καιρό οι φοβίες μου έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο...Φοβόμουν από μικρή τις μετακινήσεις και ειδικά όταν ταξιδεύω μαζί με όλη την Ελλάδα. Νιώθω τεράστια ευθύνη για την οικογένεια μου και με το που ξεκινάμε τον προορισμό μας αρχίζω να σταυροκοπιέμαι .....Ας μην το γρουσουζεύω άλλο όμως. Όλα καλά θα πάνε γιατί το παν είναι η θετική σκέψη !

              Πολλοί από εσάς μου γράφετε οτι θα έρθετε Χανιά ή οτι κατεβαίνουν δικοί σας άνθρωποι. Μακάρι να μπορούσα να σας έκανα μία καλή ξενάγηση και να σας έδειχνα τα δικά μου Χανιά και τα μέρη που σεργιανίζουμε. Αυτό που μπορώ να κάνω για σας είναι να σας προτείνω κάποια μέρη...



              Στα Χανιά ακόμα και στα πιο τουριστικά μέρη ακόμα και στο ενετικό λιμάνι αν καθίσεις τυχαία θα φας καλά και σε μεγάλες μερίδες . Μην ξεχάσετε να δοκιμάσετε κρητικά παραδοσιακά πιάτα. Δοκιμάστε χανιώτικο μπουρέκι , υπέροχες κρητικές σαλάτες , χοχλιούς στιφάδο ή μπουμπουριστούς , απάκι , ντάκο ,σταμναγκάθι ,αρνί τσιγαριαστό ,κουνέλι τσιγαριαστό , χόρτα τσιγαριαστά , γαμοπίλαφο και αν βρείτε φάτε κρέας αντικρυστό. Είναι αλήθεια οτι παρότι μιλάμε για νησί , η σπεσιαλιτέ τους δεν είναι τα ψάρια. Επίσης μήν ξεχάσετε να γευτείτε τις δικές μας μπύρες : τη Χανιώτικη βαρελίσια μπύρα Χάρμα και τη Ρεθυμνιακή βιολογική . Ακόμα και η ρετσίνα Χανίων είναι γευστική. Δροσιστείτε με αναψυκτικά γεράνι και δοκιμάστε την γκαζόζα με γεύση τσιχλόφουσκας και το παλιό μπύράλ .Για επιδόρπιο φάτε γιαούρτι με μέλι , σφακιανές πίτες , και καλτσούνια ή λουκουμάδες. Συνήθως αυτά θα σας τα κερνάνε μαζι με ρακί όταν ζητάτε λογαριασμό.Πάντα να φυλάτε λίγο χώρο για το κέρασμα γιατί είναι παντού(μονο στην Κρήτη νομίζω οτι συμβαίνει αυτό ).
     
                Κάποια αγαπημένα μέρη για φαγητό στην πόλη  ενδεικτικά είναι :


            Εκτός ορίων της πόλης θα πρότεινα :
            Επίσης μην ξεχάσετε να πάτε στούς Τάφους των Βενιζέλων και να θααυμάσετε την ωραιότερη θέα στην πόλη με το ομορφότερο ηλιοβασίλεμα . Εκεί βάφτισα τα παιδάκια μου . Πάρτε φωτογραφική μαζί σας οπωσδήποτε !!! Γύρω από τους Τάφους έχει και πολλές καφετέριες . Η αγαπημένη των Χανιωτών είναι η Κουκουβάγια . Ότι ωραιότερο έχετε φάει σε σαλάτες και γλυκά . Αγαπημένο στέκι...
        Άλλα αγαπημένα μέρη για καφέ ,για φαγητό και ποτό στην πόλη είναι :


       Για εκδρομές προτείνω όχι μόνο για μπάνιο προτείνω τον Αποκώρονα. Επισκεφτείτε τον Βάμο , τη λίμνη του Κουρνά  , το Γαβαλοχώρι , τους Αρμένους και τις πηγές Αργυρούπολης (ένα υπέροχο κατάφυτο μέρος με τρεχούμενα νερά που μπορείς να ψαρέψεις τις πέστροφες που θα φας και να δοκιμάσεις το ξακουστό αντυκριστό.
Επισης αν βρεθεις σε κρητικό πανηγύρι μην παραλείψεις να πάς! Αγόρασε την τοπική εφημερίδα Χανιώτικα Νέα και ενημερώσου. μπορείς να την διαβάσεις και εδώ on-line

Μοναδικές παραλίες είναι:
                    Τα Φαλάσσαρνα , το Ελαφονήσι , τα Σειτάν Λιμένια (πολύ κοντά στο αεροδρόμιο ), οι παραλίες της Παλαιόχωρας , η ορθή άμμος στο Φραγκοκάστελο,  η Σούγια , ο Μπάλος , Ο Ίλιγγας , το Λουτρό, τα Μάρμαρα που είναι η κατάληξη της Αράδαινας και γενικά η Νότια πλευρά της Κρήτης έχει τις ομορφότερες παραλίες. Πάντα να συμβουλεύεστε τον καιρό πριν πάτε προς τα εκεί γιατί πιάνουν αέρηδες, ειδικά τον Αύγουστο. Στην Αγ. Μαρίνα και στον Πλατανιά εκεί που είναι τα πιο trendy Beach Bars στα περισσότερα από αυτά οι ξαπλώστρες είναι ΔΩΡΕΑΝ !!!!
Σειτάν Λιμένια  via :

παραλία Μάρμαρα



           Προσοχή στους δρόμους γιατί είναι πολύ επικίνδυνοι γενικά και τα βράδια υπάρχει ελλιπής φωτισμός. Άσε που οι ντόπιοι φοράνε και μαύρα και δεν φαίνονται στο σκοτάδι !!!!Είπαμε έχω και τις φοβίες μου εγώ.

Αν βρεθείτε προς Ηράκλειο μην ξεχάσετε να επισκεφτείτε και το ενυδρείο μας. Είναι μοναδική εμπειρία για τα πιτσιρίκια και όχι μόνο.


Αχ ελπίζω να σας βοήθησα λίγο. Είναι όμορφη η Κρήτη , είναι έρωτας με την πρώτη ματιά....

Γεια σου Κρήτη... πάμε στον παππού μας

         Σας αφήνω για λίγο και θα τα ξαναπούμε σύντομα (αν δεν χάσουμε κανένα πλοίο γιατί όπως είπαμε δεν έχω ακόμα μαζέψει ΤΙΠΟΤΑ. Καλό υπόλοιπο να έχουμε και σας περιμένω όλους πίσω !!!
    Σας φιλώ γλυκά

Γιώτα


8 σχόλια:

  1. Καλά να περάσεις και μπράβο για το ποστ!!!Εγραψες οσα χρειάζονται να ξερεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλό σου απόγευμα..Ωραίο οδοιπορικό..δεν έτυχε να ταξιδέψω στην Κρήτη..αλλά μετά την όμορφη αναφορά σου,πολύ θα ήθελα !
    όσον αφορά τις φοβίες σου..και εγω τις έχω..όταν έχεις μαζί όλη την οικογένεια,είναι λίγο δύσκολο να χαλαρώσεις!!
    Σου εύχομαι πάντως να περάσετε υπέροχα και να συναντηθήτε με αγαπημένα σας πρόσωπα!
    Φιλάκια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. πολύ ωραία τα είπες!!! με κάλυψες στα των Χανίων!!! χι χι.. να περάσετε πολύ πολύ όμορφα στις διακοπές σας και χωρίς άγχος και φοβίες!!! φιλάκια!!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γλυκιά οικογένεια... να περνάτε υπέροχα. Οταν γυρίσετε σας περιμένει βραβειάκι. http://www.anthomeli.blogspot.gr/2012/08/blog-post_17.html#comment-form, Callie by anthomeli

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πολύ ωραία ανάρτηση αν και δεν ξέρω όλες τις ταβέρνες που περιγράφεις έχω να πω ότι η Ταβέρνα Γραμπούσα είναι απίστευτη ταβέρνα με απίστευτο φαγητό και γεύσεις που είχα χρόνια να συναντήσω!!! άπαιχτη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλά να περνάτε!! Πολύ όμορφες εικόνες!Η Κρήτη είναι αγαπημένο μέρος, έχω φίλους κι έχω πάει 2 φορές,τα Χανιά όμως δεν τα έχω επισκεφθεί ακόμα!!Λατρεύω το φαγητό και την φιλοξενία των Κρητικών!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλημέρα!Δεν ξέρω πως ακριβώς έφτασα στο blog σου,χαίρομαι όμως που το ανακάλυψα!Μου άρεσε η όμορφη οικογενειακή ατμόσφαιρα που επικρατεί στις αναρτήσεις σου.Μου αρέσουν πολύ και τα Χανιά!Πέρασα ένα φανταστικό τριήμερο στα Χανιά στις αρχές του καλοκαιριού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. κορίτσι μου πολλές ευχές, να περάστε όμορφα.Είσαι ο καλύτερος ξεναγός που ξέρω και ναι! Τα ταξίδια είναι ωραία μα κι εμένα μου βγαίνουν άγχη και φοβίες....και σε καταλαβαίνω....Φιλιά μικρή.Βρε μην είμαι εκεί μαζί σου να με σέρνεις στις ομορφιές σας...αχ αχ αχ

    ΑπάντησηΔιαγραφή