Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

Τα πιο όμορφα πράγματα στη ζωή δεν είναι πράγματα

                 Μία εβδομάδα έμεινε για τα Χριστούγεννα και ίσως είναι η πρώτη φορά στη ζωή μου που πραγματικά δεν θέλω να έρθουν αυτές οι γιορτές . Δεν έφταναν τα προβλήματα που βασανίζουν τον καθένα μας , ήρθε και αυτό το μακελειό που έγινε σε εκείνο το σχολείο να προστεθεί σαν ένα κερασάκι στην τούρτα . Σε μία τούρτα πικρή σαν δηλητήριο. Ξέρω, ξέρω πάει πέρασε θα μου πείτε , η ζωή προχωράει και άλλα τέτοια, όμως πως να γιορτάσουμε χαρούμενα τα Χριστούγεννα μετά από τέτοια νέα ? Οι τραγικές ειδήσεις μας βομβαρδίζουν, τις ακούμε ,κουβέντα να γίνεται για μια , δυο μέρες και μετά πάμε γι' άλλα .Θα μου πεις αλλιώς δεν γίνεται γιατί θα τρελαθούμε αλλά προσωπικά πάντα με ενοχλούσε αυτή η  "αναισθησία " . Σε τι κόσμο ζούμε Θεέ μου ? Μου γεννήθηκαν πολλές απορίες μ' αυτό το γεγονός .  Για ποιο λόγο να υπάρχουν τα όπλα ? Ας μου εξηγούσε κάποιος γιατί να χρειαζόμαστε όπλα στα σπίτια μας ???? Ποια η χρησιμότητα των όπλων γενικά ??? Για ποιο λόγο μία μάνα με αυτιστικό παιδί να μπορεί να έχει άδεια οπλοφορίας ? Εδώ στην Κρήτη έχει τόσους τρελούς με οπλοκατοχή . Για ψύλλου πήδημα αλληλοσκοτώνονται ! Τρέμω στην σκέψη ότι θα μπορούσε να ήταν ένα σχολείο εδώ !!!! ΤΡΕΜΩ !!!!
     
             Είχα τόση ανάγκη για πολλές αγκαλίτσες το Σαββατόβραδο . Ήθελα όλοι μαζί να κοιμηθούμε παρέα. Μας το ζητούσαν καιρό και τα παιδιά να κοιμηθούμε στο σαλόνι δίπλα από το δέντρο. Κουβαλήσαμε λοιπόν τα στρώματα στο σαλόνι , φτιάξαμε ποπ κορν και.....



     
Μαντέψτε την ταινία.....                                                                     
Μπούρδες και κωλοτούμπες μετά την ταινία....

                Τι όμορφα που ήταν ..... Ήταν από τις ομορφότερες στιγμές στην ζωή μου μαζί τους ! Αλήθεια σας λέω . Αυτό που κάναμε μας γέμισε χαρά . Κοιμηθήκαμε όλοι μαζί αγκαλίτσα δίπλα από το δέντρο.  Όπως λέει και μια αγαπημένη διαφήμιση : Τα ωραιότερα πράγματα στη ζωή δεν είναι πράγματα...

                  Σήμερα διάβασα και αυτό εδώ το γράμμα που έγραψε ένας μικρούλης μαθητής λίγο πριν φύγει.....Συγκλονίστηκα !!! Ποιο πολύ από όλα αυτά που γράφει , με τάραξε το γεγονός ότι ζητάει συγγνώμη που δεν ήταν καλό παιδί . Αγάπη μου ! Αυτή η μαμά πόσες τύψεις θα νιώθει?

 Έχω πιάσει τον εαυτό μου τόσες φορές να λέει στα παιδιά ότι δεν είναι καλά παιδιά και είναι παλιόπαιδα .Έτρεξα να τους πω το αντίθετο. Τα πήρα αγκαλιά, τα φιλούσα και τα ευχαρίστησα για όλα όσα έχουμε περάσει μαζί .Έβαλα σκοπό της ζωής μου πως θα το κάνω κάθε βράδυ . Δεν θα αφήσω ποτέ ούτε μια χαραμάδα στο μικρό μυαλουδάκι τους για να μπει η αυτή η αμφιβολία ! Σε ένα μικρό παιδί τα λόγια είναι μαχαίρια που σφάζουν.
          
                Όλοι εσείς σήμερα το βράδυ , εκεί στις βραδινές αγκαλίτσες ζητήστε ΣΥΓΓΝΩΜΗ για αυτές τις κουβέντες που έχετε πει πάνω στα νεύρα σας . Πείτε τους πόσο περήφανοι γονείς είστε και πόσο τυχεροί νιώθετε που τα έχετε .
                              Εγώ πάντως αυτό θα κάνω.

             Σας φιλώ γλυκά και ζητώ συγγνώμη που σας μαυρίζω κάθε λίγο την ψυχή.....

                                                  Γιώτα
                                      



23 σχόλια:

  1. Καλησπέρα.. Δε σου κρύβω ότι κλαίω κάθε φορά με τέτοιες ειδήσεις..Και με πιάνει αυτό το γιατί,γιατί να τελειώσει η ζωή τους πριν καν ξεκινήσει.. Και θυμώνω με κάτι ανθρώπους που γίνονται γονείς..
    Υπέροχο αυτό που κάνατε με τα παιδάκια σου..τόσο τρυφερό!!Να το κάνετε πιο συχνά να σας γεμίζει την ψυχή..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτά μας έμειναν να κάνουμε και μεταξύ μας είναι και τα πιο ωραία.....

      Διαγραφή
  2. επιτελους! επιτελους δεν νιωθω μονο εγω αυτη την μαυριλα και λιγο ως πολυ εξω απο το χριστουγεννιατικο πνευμα... πως να γιορτασεις οταν ακους παντου θανατους, αδικους θανατους αλλα και φτωχια? οταν ακους συνεχεια εκκλησεις για βοηθεια σε ανθρωπους που μεχρι πριν ειχαν το δικο τους σπιτι και το βιος τους οπως εσυ και εγω?
    ενα απο τα πραγματα για τα οποια νιωθω πολυ καλα με τον εαυτο μου ειναι για τα αμετρητα ''σ αγαπω'' και τα αναριθμητα φιλια προς την κορη μου. ειναι μονο 21 μηνων αλλα οποτε την ρωταω ''τι σε κανει η μανουλα?'' μου απανταει αμεσως '' μ αγαπαει''. Ξερω οτι σε αυτη την ηλικια η απαντηση της δεν εχει καποια συνειδητοτητα και ειναι παπαγαλιστικη, παρόλα αυτα στο χερι μου ειναι να γίνει και συνειδηση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Την φαντάζομαι να σου απαντάει και φαντάζει πανέμορφο....Αναρίθμητα τα σ'αγαπώ και μπράβο σου ! Μην τα τσιγκουνεύεστε.

      Διαγραφή
  3. Καλησπέρα!!!
    Και εγω θυμώνω!!! Εξοργίζομαι με αυτούς που πάιρνουν έτσι ξαφνικά και χωρίς λόγο αθώες ζωούλες!!
    Τι έφταιγαν εκείνα τα παιδάκια;;;
    Κάθε μέρα λέω συγνώμη στα παιδιά μου!!
    Γιατί είμαι άνθρωπος..κάνω λάθη και μαθαίνω!!!
    Δεν γεννήθηκα μάνα...μα προσπαθώ να είμαι όσο πιο καλή μπορώ!!
    Καλό σου βράδυ..και να χαίρεσαι την οικογένεια σου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπράβο σου που ζητάς συγγνώμη κάθε βράδυ . Ξέρεις δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα να το λες....

      Διαγραφή
  4. Πόσο συγκινήθηκα δεν φαντάζεσαι! Πράγματι πώς να νιώθει τώρα αυτή η μαμά που δυστυχώς δεν μπορεί να πάρει πίσω μια (ή και δύο) κουβέντες που είπε στον γιό της πάνω στα νεύρα της? Δεν της φτάνει που τον έχασε τόσο βάρβαρα, αναίτια και ξαφνικά να έχει και το "βάρος" πως το αγαπάκι της νόμιζε πως δεν την έκανε χαρούμενη??? τραγικό... καλά τα λές... πάω γρήγορα να αγκαλιάσω τα μικρά μου! Καληνλυχτα σε όλους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν νομιζω οτι θα αντεχα να ζησω χωρις τα παιδακια μου αλλα αυτο το γραμμα ειναι μια σφαιρα στην καρδια καθε μανας. Τους λεω τοσες φορες οτι τα αγαπω. Αλλα και ποσες φορες τα μαλωνω.Τα παιδακια ειναι παντα καλα. Εμεις ειμαστε καλες μανουλες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και μόνο που προβληματιζόμαστε έτσι εδώ μέσα μάλλον καλές μανούλες είμαστε. Τι λες ???

      Διαγραφή
  6. Πόσο γλυκιά ανάρτηση....Πόσο υπέροχες εικόνες...Αυτά τα χέρια που αγκαλιάζουν με ασφάλεια! Αυτά τα ήρεμα μουτράκια...Μπράβο! Η ταινία λατρεμένη και χαίρομαι που σε άλλη μια οικογένεια, ακούνε το κουδουνάκι! όλη η οικογένεια.Είμαστε ευτυχισμενοι κι έχεις τόσο δίκιο να μας το θυμίζεις!Φιλιά όμοεφη γλυφιτζουρένια οικογένεια!!!! Πάντα να έχετε αγάπη.Την δική μας πάντως την έχετε!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ βρε Κατερινάκι. Την αγάπη σας την ανταποδίδω.Πολλά φιλάκια...

      Διαγραφή
  7. Αχ Γιωργία μου, αχ... Ακόμα δεν μπορώ να ξεχάσω αυτό το μακελειό. Διάβασα και το γράμμα τώρα και έχω πλαντάξει... Στην αρχή σκεφτόμουν την μάνα του δολοφόνου, όταν έμαθα ότι την είχε σκοτώσει το ίδιο της το παιδί. Μετά όταν έμαθα ότι ήταν αυτή που τους μάθαινε σκοποβολή και περηφανευόταν κιόλας, την σιχάθηκα και αναρωτήθηκα για μια ακόμα φορά, τι γονείς-τέρατα υπάρχουν! Και ήταν και δασκάλα....υποτίθεται μορφωμένος άνθρωπος!
    Κάνατε τόσο καλά που κοιμηθήκατε στρωματσάδα! Το κάνουμε και εμείς καμιά φορά και το λατρεύουν τα παιδιά!!! Πόσο χρειάζονται και αυτές οι στιγμές. Μας δίνουν δύναμη, ελπίδα, κουράγιο!!!
    (ήθελα να ανεβάσω ανάρτηση το Σάββατο και μόλις έμαθα για το μακελείο, μου χάλασε όλη η διάθεση. έκτοτε δεν έχω διάθεση να γράψω τίποτα Γιωτάκι...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ίδιο έπαθα και εγώ. Έίχα παγώσει και δεν μου ερχόταν κάτι άλλο για να γράψω. Φιλάκια Δήμητρα!

      Διαγραφή
  8. Τι γλυκιά ανάρτηση!!!

    Πολικό εξπρές! Ουάου! Τέλεια! Εμείς θα κοιμηθούμε όλοι μαζί την πρωτοχρονιά! Το κάναμε και περυσι και το περιμένουμς με ανυπομονυσία!!
    Kathy by anthomeli

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εμείς πρώτη φορά το κάναμε και ήταν τέλεια. Πιο πολύ χαρήκαμε εμείς από αυτά. Να περάσετε υπέροχα την Πρωτοχρονιά !!!!

      Διαγραφή
  9. Γιώτα μου... δύσκολα τα πράγματα... δεν σημαίνει όμως, ότι οι καταστροφές θα έρθουν και σε μας,
    Τελικά, αυτό που μένει είναι η αγάπη.. έτσι... με την αγάπη αν πορευθούμε τα παιδιά θα καταλάβουν πολλά περισσότερα από εξηγήσεις και συγγνώμες... (απαραίτητες και οι εξηγήσεις βεβαίως... )...
    Καλές γιορτές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ σωστά τα λες . Το μόνο που μένει είναι η αγάπη και είναι πιο σημαντικό από τις συγγνώμες....Καλές γιορτές λοιπόν με αγάπη

      Διαγραφή
  10. Αχ, θα πρέπει να περάσατε τέλεια! Φαίνεται άλλωστε και από τις φωτό! Αυτές οι στιγμές μένουν χαραγμένες στο νου μικρών και μεγάλων και γλυκαίνουν την καθημερινότητα μιας οικογένειας...
    Καλές γιορτες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αλοίμονο και αν δεν υπήρχαν και αυτές οι στιγμές...Καλές γιορτές !!!!

      Διαγραφή
  11. Γλυκιά μου φιλενάδα..σε χαίρομαι τόσο πολύ ..γίατί είσαι μία μανούλα γεμάτη ανησυχίες ..δίνεις τόση αγάπη στην υπέροχη οικογένεια σου αλλά και απέραντη καλοσύνη και φιλία στα άτομα που συναναστρέφεσαι!!Προσπαθείς ..έχεις ιδέες..όρεξη για ζωή!!μπραβο σου αγαπημένη μου!!Να περάσετε τέλεια στις γιορτές!Κατερίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κατερινάκι δεν διαφέρεις από αυτά που περιέγραψες. Είναι αυτό που λένε πες μου τον φίλο σου να σου πω ποιος είσαι! Με συγκίνησες πάντως. Καλές γιορτές και σε σας....

      Διαγραφή
  12. αυτές οι αναρτήσεις σου είναι τόσο μα τόσο τρυφερές Γιώτα μου.. τις χαίρομαι πραγματικά.. πάντα να περνάτε όμορφα σαν οικογένεια, έτσι αγαπημένοι! φιλάκια πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή