Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

40 καράτια

             Επιτέλους καταφέρνω μετά από δέκα ημέρες να γράψω . Ήθελα να είμαι πιο συνεπής αλλά....

 Από τότε που κάναμε τα παιδάκια μας , οι δικές μας στιγμές ήταν πάντα στην άκρη . Τίποτα δεν φαντάζει πιο σπουδαίο από τις δικές τους γιορτές , γενέθλια . Εμείς διακριτικά πίσω.

Στις  21 Ιανουαρίου το μεγάλο μου "παιδί " σαραντάρισε.  Έγινε 40 καρατίων γιατί φτιαγμένος από χρυσάφι είναι όλος. Ένας γλυκός άνθρωπος πολύ δοτικός που μας λατρεύει και τον λατρεύουμε. Έπιασα τζακ ποτ που μου λέει και η Δήμητρα . Έγινε 40 και τα 21 χρόνια δηλαδή παραπάνω από τα μισά της ζωής του , είμαστε μαζί....

 'Ηθελα να του κάνω μεγάλη γιορτή αλλά τα οικονομικά μας δεν το επέτρεπαν ούτε για πλάκα. Είχαμε μείνει με μόλις σαράντα ευρώ  για να περάσουμε μια εβδομάδα και τα δύο μας αυτοκίνητα ήταν με λαμπάκι . Δύσκολα τα πράγματα και η ψυχολογία .Ήταν καθημερινή και έτσι κανείς δεν μπορούσε να έρθει (εξάλλου τι θα τους κερνούσαμε);  Έπρεπε όμως κάτι να σκαρφιστώ . Σαράντα καράτια είναι αυτά.
 
Ο Μάριος έβγαλε τον κουμπαρά του και μέτραγε αλλά δεν έφταναν.

Του μαγείρεψα χοιρινό με σέλινο που είναι ένα από τα αγαπημένα του φαγητά και του έφτανε και μόνο αυτό αλλά εγώ ένιωθα λίγη . Όταν ο άλλος σου προσφέρει τα πάντα και είναι μια μέρα τόσο σημαντική θέλεις και εσύ να του το ανταποδώσεις. Αφού φάγαμε το μεσημέρι , τα παιδάκια μας ζητούσαν να κόψουμε τούρτα . Ο Μάριος μου είπε στο αυτί : μαμά δώρο στον μπαμπά δεν πήρες ; Ούτε τούρτα ; Με έκανε κομμάτια. Κεραστήκαμε όλοι από μια σοκολάτα αμυγδάλου και του ξαναευχηθήκαμε. Το απόγευμα έπρεπε να λείψει για καμιά ωρίτσα . Την ώρα που έφευγε είδα στα μάτια του μια θλίψη, μια μελαγχολία.....κάτι. Κάτι έπρεπε να σκαρφιστώ, κάτι , κάτι .......

Τότε θυμήθηκα πως στο ψυγείο είχα μια βασιλόπιτα που την είχα φτιάξει για να την πάρει να την κόψει στην δουλειά του, αλλά την ξέχναγε κάθε μέρα μέχρι που πέρασαν πέντε μέρες. Σιγά να μην τον άφηνα να την πάρει τώρα που μπαγιάτεψε. Μα καλά πως δεν το σκέφτηκα νωρίτερα. Είχα μόλις μία ώρα και αν την είχα και αυτή.


Έφτιαξα ένα σιρόπι για να βάλω στα " παντεσπάνια " μου και κοιτάξτε τι σχηματίστηκε όταν έβαλα την ζάχαρη.        Άλλη μια καρδιά !!!!!!


Χώρισα σε τρία παντεσπάνια την βασιλόπιτα κέικ και άρχισα να ψάχνω στα ντουλάπια μου να δω τι άλλο θα μπορούσα να βάλω μέσα εκτός από το σιρόπι . Στάθηκα τυχερή τελικά αφού βρήκα ότι χρειαζόμουν. Κρέμα ζαχαροπλαστικής , κακάο, σαντιγί , μερέντα . Άρχισα την συναρμολόγηση....


                            Μετά από μία ωρίτσα όλα ήταν έτοιμα . Ουφ!           
                 
                                Τελικά "πάντα υπάρχει τρόπος"



                                                                       Άλλη μια καρδιά!


Το πόσο συγκινήθηκε δεν περιγράφεται . Πότε πρόλαβες μου έλεγε. Σ' ευχαριστώ πολύ και άλλα . Ίσως ήταν τα πιο όμορφα γενέθλια του. Εμείς οι τέσσερις γύρω από μια τούρτα και πολύ πολύ αγάπη. Τι να τα κάνουμε τα τεράστια πάρτυ όταν έχουμε ο ένας τον άλλον.


Όσο για την τούρτα , τελικά ήταν πεντανόστιμη . Μου γύρισε λίγο τον χρόνο πίσω, τότε που η μαμά μου έφτιαχνε την τούρτα για τα δικά μου γενέθλια.


 Η βραδιά έκλεισε με μια ταινία που διάλεξε εκείνος και ήταν ότι έπρεπε για την ημέρα....


Σε αγαπάω πολύ  αντρούλη μου. Μαζί μεγαλώσαμε, μαζί ωριμάσαμε , μαζί κλάψαμε, γελάσαμε, γίναμε γονείς. Είσαι η δύναμή μου . Να είσαι πάντα καλά ...

                                    
                                   Ευχή εγώ δεν θα σου πω 
                                              για τα γενέθλιά σου
                                             απλά υπόσχεση να ζω
                                               για μια ζωή κοντά σου


 Σήμερα έχουν επέτειο οι γονείς μου. Κλείνουν 40 χρόνια γάμου .Να τους έχει ο Θεός καλά εύχομαι !

                                        Να έχετε μια υπέροχη εβδομάδα φιλαράκια.......

                                                               Γιώτα

22 σχόλια:

  1. αχ μωρε ποσο ομορφα!
    να τον χαιρεστε Γιωτα μου, και εσυ και τα παιδακια σας! να ναι παντα γερος και χιλιοχρονος!

    τελικα παντα υπαρχει τροπος οταν εχεις θεληση! και εσυ ειχες θεληση πολυ και ας ησουν με μονο 40 ευρω για μια εβδομαδα.... λιγο πολυ ετσι ειμαστε ολοι...να μαστε καλα και υγιεις, αυτο μονο μετραει πλεον...

    πολλα φιλια και τις καλυτερες ευχες μου για ολους σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα! Να χαίρεσαι τον αντρούλη σου και να τα χιλιάσουν οι γονείς σου! Αυτές οι στιγμές είναι που μετράνε και τίποτα άλλο!
    Να έχετε πάντα την γλύκα της τουρτίτσας στη ζωή σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πόσο με συγκίνησες να ήξερες μόνο.. γιατί ακόμα μια φορά διαπιστώνω πως δεν κάνουν τα λεφτά τις όμορφες στιγμές.. θέληση να υπάρχει και όλα γίνονται! Εύχομαι να είστε πάντα έτσι αγαπημένοι με την οικογένειά σου όσες δύσκολες στιγμές και αν έρθουν. Εγω θα σου ευχηθώ να μην ξαναέρθουν δυσκολίες! Να είναι πολύχρονος ο άντρας και να είναι και πάντα καλα οι γονείς σου! Σε φιλώ γλυκά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Να τον χαίρεσαι τον άντρα σου κορίτσι!! Να είστε όλοι μαζί έτσι αγαπημένοι κι ευτυχισμένοι!! Η τούρτα σου υπέροχη!! Χρόνια πολλά και στους γονείς σου!! πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πολύ συγκινητική ανάρτηση! Μπράβο για την εφευρετικότητά σου αλλά κυρίως για την διάθεσή σου να προσφέρεις ό,τι καλύτερο στον άνθρωπό σου! Να τον χαίρεσαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γλυκό μου κορίτσι με συγκίνησες τόσο. Να χαίρεσαι τον άντρα σου και να είστε πάντα καλά και μαζί. Τα ξέρω όλα αυτά που περιγράφεις. Δεν φτάνει μόνο η καλή διάθεση για να τα καταφέρεις. Χρειάζεται να ξέρεις κιόλας. Κι εσύ είσαι νοικοκυρά με τα όλα σου, και ξέρεις το τίποτα να το μετατρέπεις σε θησαυρό. Θησαυρός είναι εκείνος για σένα, όμως θησαυρός είσαι κι εσύ γι αυτόν και τα παιδιά σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Να τον χαίρεσαι κοριτσάκι μου! Πολύ με συγκίνησες γιατί θυμήθηκα κάποια δικιά μας τέτοια φορά όταν όμως είμασταν οι δυο μας και έσβησε το κεράκι του πάνω σε ένα και μοναδικό cupcake.
    Δεν χρειάζεστε τὶποτα ὰλλο πίστεψέ με και οταν θα φύγουν τα δύσκολα, γιατί θα φύγουν, θα δεις που θα είστε πιο δυνατοί και αγαπημένοι από ποτέ. Γιατί εμείς οι γυναίκες έχουμε τον τρόπο μας να τα κάνουμε όλα μαγικά. Και με το τίποτα, με μια μπαγιάτικη βασιλοπιτα και με χαμόγελο τους κανουμε όλους να γελούν σαν να είναι στο καλύτερο πάρτυ. Φιλιά πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Είναι η αγάπη που μένει και που μετράει πιο πολύ απ' όλα τελικά... Να είστε πάντα γεροί και ευτυχισμένοι εύχομαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Χρόνια πολλά και να είναι όλα γεμάτα αγάπη! Να χαίρεστε την οικογένειά σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Γιωτάκι μου!!! Πόσο με συγκίνησες.Πόσο πολύ! Λυπάμαι τόσο για την οικονομική δύσκολη κατάσταση.Λυπήθηκα πολύ για το σχόλιο του μικρού γιατί φαντάζομαι πόσο πληγώθηκες.Μα από την άλλη χαίρομαι.Χαίρομαι γιατί δεν κάθησες στα αυγά σου.Χαίρομαι γιατί δεν το έβαλες κάτω, πάλεψες, έβαλες κάτω τη δημιουργικότητα και άβαλες σε αυτή μπόλικη δόιση αγάπης.Είσαι υπέροχη κορίτσι μου.Είσαι θησαυρός.Σε ευχαριστώ για αυτή την ανάρτηση.Σε ευχαριστώ για το μύνημα, για την προσπάθεια.Μπράβο!!!! Η τούρτα έγινε τρέλα....Να είναι πολύχρονος και ναι έχεις δίκιο, δεν χρειάζονται οι μεγάλες παρέες για να μας κάνουν χαρούμενους.Υποάρχει ο ένας για τον άλλο και μια μικρή πελώρια οικογένεια που φτάνει να μας κάνει πολύ πολύ ευτυχισμένους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τι να τα κάνεις τα πολλά λεφτά..
    Αυτές οι στιγμές αξίζουν περισσότερο από κάθετί άλλο.
    Αν σε συμπάθησα μία τώρα σε συμπαθώ δέκα:))
    Χρόνια πολλά στο αντράκι σου! Να τον χαίρεσαι και να είστε πάντα μαζί και αγαπημένοι!
    Τα παιδάκια σας είναι αξιολάτρευτα:)
    Φιλιά πολλά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ουφ κοριτσάκι μου, να πω ότι δεν λυπήθηκα; Και ο μικρός κατάφερε να κάνει κομμάτια εμένα, πόσο μάλλον εσένα... Αλλά πήρες μπρος κι έκανες θαύματα και η επίγευση που μου άφησες είναι γλυκιά! Μπράβο Γιωτάκι μου, μπράβο για το κουράγιο, για την προσπάθεια και για την αντίσταση σε καθετί μίζερο! Αυτή η άθλια οικονομική κατάσταση κοντεύει να μας διαλύσει και η μόνη λύση είναι η αντίσταση τελικά!
    Να χαίρεσαι τον αντρούλη σου, πάντα γερός κι ευτυχισμένος δίπλα σας! Και οι γονείς να' ναι πάντα καλά!
    Χρόνια σας πολλά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Γιώτα μου να τον χαιρόσαστε τον μπαμπά σας. Να είναι πάντα γερός κι ευτυχισμένος. Και να είσαστε πάντα τόσο αγαπημένοι. Είναι υπέροχο να έχεις δίπλα σου έναν άνθρωπο που όταν χτυπάει εκείνος να πονάς μαζί του. Να ξέρεις πως το βράδυ, ότι και να συμβεί, όταν ξαπλώσεις δίπλα του θα σε πάρει αγκαλιά και θα ανασαίνετε μαζί. Και που στα δύσκολα θα σου χαμογελάσει και θα τα ξεχάσεις όλα. Τα υπόλοιπα, πάρτυ κ.λπ. είναι πολύ όμορφα όταν γίνονται, αλλά και χωρίς αυτά μπορούμε. Χωρίς αγάπη και στήριγμα όμως δεν μπορούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Γιώτα μου, να τον χαίρεσαι!! χαίρομαι που κατάφερες να φτιάξεις την τουρτα!!!...
    να χαίρεσαι και τους δικούς σου!!! νάστε όλοι πάντα μαζύ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Κοριτσάρα μου γλυκιά να το χαίρεσαι το λαχείο σου!!!! Τον αντρούλη σου που υπεραγαπάς και εκείνος σ'έχει κορώνα στο κεφάλι του!!! Είστε καταπληκτικό ζευγάρι που στάζει αγάπη και κατανόηση. Εσύ έχεις το τζακ ποτ και εκείνος το πρώτο λαχείο!!! Πόσο αληθινή και ζεστή σου η ανάρτηση αυτή. Πόσο μας άγγιξες όλους γιατί όλοι λίγο πολύ έχουμε φτάσει σε τέτοια σημεία. Εσύ ομως κάνεις τη διαφορά γιατί δεν το έβαλες κάτω. Αντίθετα είσαι μαμούνι και του χάρισες μια πανέμορφη καρδιά από τα λίγα που είχες. Είστε μια μαγική οικογένεια που μας χαρίζει παραδείγματα κατανόησης και αγάπης πραγματικης.
    Να χαίρεσαι και τους γονεις σου που ξέρω οτι λατρεύεις. Να έχουν υγεία και να είναι κοντά σας άλλα τοσα χρόνια!!!
    Πόσο σε εκτιμώ να ξέρες....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Γιωτουλα μου γλυκα, παλι με συγκινισες τοσο πολυ. Οντως ο αντρουλης σου ειναι λαχειο, αλλα και εσυ δεν πας πισω. Να το χαιρεσαι και το σπιτι σας να ειναι παντα γεματο πολυ αγαπη και ευτυχια. Τελικα τα μικρα και τα απλα πραγματα στην ζωη ειναι αυτα που μετρανε και πρεπει να μαθουμε να χαρουμε την καθημερινοτητα μας. Σας αγαπαμε τοσο πολυ! Ιωαννα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. υπεροχη αναρτηση!πραγματικα υπεροχη και τοσο μα τοσο αληθινη!
    να τον χαιρεσαι, να ζησετε και να γερασετε παρεακι!
    αμα υπαρχει αγαπη υπαρχει και λυση..σε φιλω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Να χαίρεσαι την οικογένειά σου και τους γονείς σου!!
    Εκατόχρονοι όλοι!! Η αγάπη δεν μετριέται με τα χρήματα...χειροπιαστή απόδειξη όλο αυτό που σκέφτηκες! Να στε καλά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Να τον χαίρεσαι!!! Να είσαστε πάντα υγιείς και αγαπημένοι!! Έτσι θα έρχεται κάθε μέρα η ευτυχία στο σπιτικό σας!!
    Τελικά, ίσως αυτά τα απρόβλεπτα, τα μόνο οικογενειακά, είναι και τα καλύτερα!
    Να περνάτε πολύ όμορφα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. και αυτά τα γενέθλια θα του χαρακτούν στη μνήμη!!!!!!
    χρόνια του πολλά ,πάντα μαζί ,να χαίρεστε τα αγοράκια σας και σύντομα με ένα κοριτσάκι!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Γεια σου Γιώτα!!
    Πολύ όμορφη και ζεστή η ανάρτησή σου!
    Σας εύχομαι να είσται πάντα τόσο ερωτευμένοι!
    Να χαίρεσαι την οικογένειά σου!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. μολις σε βρηκα.τυχέα.ναι για ολα υπαρχει τροπος ,ποσο δικιο εχεις !υγεια κ αγαπη ευχομαι.τυχαια επεσα κ σαυτη την αναρτηση ,κ με εκανε να χαμογελασω κ να συγκινηθω...φιλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή