Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

Όλα τα πήρε το καλοκαίρι.....

            
             Όλα τα πήρε το καλοκαίρι που λέει και ο Ελύτης........  Ήρθε σαν βάλσαμο μετά από μια άνοιξη που σωματικά και ψυχικά με ταλαιπώρησε αρκετά. Τότε που από εδώ  σας παρακαλούσα να μας ξεματιάσετε. Ήρθε λοιπόν το καλοκαιράκι και τα πήρε όλα τα δυσάρεστα και έφερε χαρά, πολύ χαρά. Ένα καλοκαίρι που δεν αφήσαμε ούτε μια μέρα να πάει χαμένη. Ούτε μια μικρή στιγμούλα που να μην την απολαύσουμε....

           Χωρίς να φύγουμε από το νησί, αλλάξαμε τόσες εικόνες και παραστάσεις μιας και πήγαμε σε μέρη που δεν είχαμε πάει ποτέ ή σε άλλα που είχαμε πολλά χρόνια να επισκεφτούμε. Εξάλλου Κρήτη είναι αυτή. Πάντα θα υπάρχει ένα νέο μέρος να ανακαλύψεις. Όποτε μπορούσαμε κάναμε μικρές αποδράσεις. Κυρίως τα Σαββατοκύριακα. Η τηλεόραση δεν άνοιξε ΚΑΘΟΛΟΥ. Το internet ελάχιστα και μόνο από το κινητό μας κυρίως στο fb.

         Το κυριότερο από όλα ήταν ότι υποδεχθήκαμε πολλά αγαπημένα πρόσωπα που ήρθαν εδώ για διακοπές. Αγαπημένους που είχα χρόνια να συναντήσω και ένιωσα σαν να μην πέρασε μια μερα .Το μόνο που μου λείπει από αυτόν τον τόπο, είναι οι άνθρωποι που συμπληρώνουν το παζλ της ευτυχίας. Φέτος τους είχα σχεδόν όλους δίπλα μου και ήμουν πάρα πολύ ευτυχισμένη !!!!

      Το φετινό καλοκαίρι μου άφησε μόνο πολλές γλυκές αναμνήσεις, εφόδια για τον χειμώνα.....

            Δεν θα ξεχάσω τις λιγοστές φορές, που κατάφερα να ρίξω μια βουτιά μόνη μου κάτι πρωινά που τα παιδιά πήγαιναν ακόμη σχολείο...


                  Ελάχιστες ήταν οι φορές που δεν πήγαμε για μπάνιο. Το τι βουτιές κάναμε.....αυτό είναι μόνο ένα πολύ μικρό δείγμα.


               Χόρτασε το κορμί μας θάλασσα. Κολυμπήσαμε σε νερά παγωμένα, σε νερά πεντακάθαρα, κολυμπήσαμε σε σπηλιές.....γέμισε αποχρώσεις του μπλε η ψυχή μας.....



            Δεν θα ξεχάσω τα ταβερνάκια που φάγαμε εκεί στα νότια και νιώθαμε ότι ήμασταν σε σκηνικό από ταινία. Δεν θα ξεχάσω τις μυρωδιές, δεν θα ξεχάσω τις εικόνες , δεν θα ξεχάσω τις υπέροχες γεύσεις .....


             Θα θυμάμαι τις παγωμένες ρακές που πίναμε δίπλα στο κύμα τόσες όσες χρειάζονταν για να χωνέψουμε και να γελάμε νευρικά απλά κοιτώντας ο ένας τον άλλον......


           Αυτό που δεν θα ξεχάσω σίγουρα είναι τα χρώματα του  δειλινού. Που δεν φεύγαμε από την θάλασσα αν δεν είχαμε άλλη μια φωτογραφία από άλλο ένα ηλιοβασίλεμα....Μαγική ώρα !!!!


         Τι να πρωτοθυμηθώ...βραδινό μπανάκι, ελεύθερο camping, πεφταστέρια , φεγγαράδες, βραδινές βαρκάδες, επιτραπέζια στην βεράντα, κοριτσοπαρέα στους onirama .....

                 
                        Αν όλα αυτά δεν λέγονται ευτυχία, τότε τι ; Μόνο ευγνωμοσύνη μπορώ να νιώθω για το καλοκαίρι που έφυγε. Γιατί όπως και να το κάνουμε, έφυγε.  Μπορεί να κάνει ακόμα ζέστη, μπορεί τα τζιτζίκια ακόμη να τραγουδούν στα πεύκα,  μπορεί οι θάλασσες να είναι τώρα καλύτερες, μπορεί το σώμα να είναι μαυρισμένο, όμως το καλοκαίρι έφυγε. Οι μέρες έχουν αρχίσει να μικραίνουν, τα βραδάκια χρειαζόμαστε ζακετούλες και τα σχολεία σε λίγες μέρες ανοίγουν.... Δεν με πειράζει που τέλειωσε γιατί το έζησα . Οι μπαταρίες φόρτισαν για τα καλά , ξεκουραστήκαμε και συνεχίζουμε. Τα καλύτερα έρχονται !!!!!!

                                              Καλό φθινόπωρο lolipops..... Μου λείψατε  

                 

14 σχόλια:

  1. Καλημέρα Όμορφη και τι όμορφο καλοκαίρι ήταν αυτό!Τι όμορφα το αξιοποιήσατε και το ζήσατε ως το μεδούλι.Ετσι όπως του άξιζε...έτσι όπως σας άξιζε! όλα τα πήρε το καλοκαίρι λοιπον...και τα σήκωσε.Ει μικρή σε σφιχταγκαλιάζω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Από ότι φαίνεται δεν αφήσατε καμία μέρα χαμένη..και κάνατε το καλύτερο! Όμορφες εικόνες και αναμνήσεις! Καλό Σεπτέμβρη να έχουμε φίλη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τα καλύτερα έρχονται... αυτό είναι σίγουρο. Να είστε καλά να τα ζήσετε.
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλέ τι φωτογραφίες τέλειες είναι αυτές????Χαίρομαι που περάσατε τόσο όμορφα και γεμίσατε τις μπαταρίες σας!Καλά να είσαι κοριτσάκι μου και καλή συνέχεια!Σε φιλώ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλημέρα και καλώς σε βρήκα! Εντυπωσιάστηκα από τις εικόνες σου και ψιλοζήλεψα, μη σου πω! Να περνάτε υπέροχα πάντα, έτσι :)
    Εντωμεταξύ, έχω ξεκαρδιστεί με το nick name lolipop family! Γιατί; αχαχαχα! μα γιατί στο επίθετο με λένε... Ματζούνη! Ταιριάζω απόλυτα με το θέμα, ε;
    :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τί ευτυχία ήταν αυτή!
    Τί όμορφες στιγμές!
    Τί όμορφες εικόνες!
    Νά'στε καλά να ζήσετε πολλές πολλές ακόμα κι όχι μόνο τα καλοκαίρια αλλά και στο φθινόπωρο και στον χειμώνα και στην άνοιξη.
    Φιλιά πολλά :-))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. υπέροχες εικόνες και υπέροχες αναμνήσεις!! καλό φθινόπωρο οικογένεια lolipop!! πολλά φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σαν να περιεγραφες το δικο μας καλοκαιρακι !!! Αυτες οι θαλασσες οι παγωμενες με τα κρυσταλινα νερα ειναι απλα μοναδικες !! Τελεις οι φωτος σας !! Φαινεται οτι το καταευχαριστηθηκατε !! Τα καλυτερα ερχονται και τα ακομα πιο καλυτερα ειναι μεσα μας !! Καλο φθινοπωρακι !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πανέμορφα όλα!Κάπως έτσι θέλω κι εγώ να είναι τα καλοκαίρια μας στο εξής. Φετος δεν τα καταφέραμε, ίσως δεν το πολεμήσαμε κιόλας...
    Να'στε καλά και να έχετε έναν αντίστοιχα τέλειο χειμώνα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Όμορφο καλοκαιράκι! Κι ας ελπίζουμε να έρθει κι ένα όμορφο Φθινόπωρο!... Και σιγά σιγά να μας ξανάρθει το καλοκαιράκι και πάλι! Πολύ όμορφες εικόνες. Welcome back!
    kathy by anthomeli

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. χαίρομαι για την αισιοδοξία σου.. καλό μήνα..και παντα να τα περνάτε ΤΕΛΕΙΑ!! ωραίες φώτο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Εκμεταλευτήκατε το καλοκαίρι. Τελικά αμα θες να περάσεις καλά ακόμα και αν δεν φυγεις μακριά από τον τοπο σου η Ελλάδα θα σου δώσει τις καλύτερες αναμνήσεις. Να συνεχίσετε ετσι και το χειμώνα.Φιλάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Γιωτάκι μου γλυκό και φορτισμένο Χρόνια σου πολλά για τη γιορτούλα σου!!!
    Πέρασες μαγικά, το είδα πουλάκι μου και σε καμάρωσα!!!
    Ακόμα δεν εύχομαι Φθινόπωρα και Χειμώνες, το καλοκαίρι έχει φωλιάσει μέσα μας και δεν θέλει να φύγει μέχρι να βγάλουμε τις σαγιονάρες, να βάλουμε τα μακρυμάνικα και να πιούμε ζεστό cappuccino και όχι freddo:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Πόσο χαίρομαι με την χαρά σου Γιώτα μου, με τις όμορφες εικόνες, με τις τρυφερές αναμνήσεις και να δεις πως όλα αυτά θα σου δώσουν απίστευτη ενεργεία για τη νέα σχολική χρονιά!
    ΑΦιλάκια σε όλους σας! :))))))))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή