Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

Ποτέ την Κυριακή....

     
            Δεν ξέρω πως το αισθάνεστε εσείς, αλλά προσωπικά τον τελευταίο καιρό νιώθω ότι ο χρόνος τρέχει με ταχύτητα φωτός . Ξημερώνει η Δευτέρα και λέω, " Χριστέ μου δεν την βγάζω την εβδομάδα, δεν ξεκουράστηκα αρκετά ". Ξαφνικά ξημερώνει η Παρασκευή και τότε αναρωτιέμαι: "Τι έγινε ρε παιδιά; Πότε έφτασε κιόλας; Που πήγε η υπόλοιπη εβδομάδα; Ένας καθημερινός αγώνας, ένα μακροβούτι από υποχρεώσεις, εκκρεμότητες, τρέξιμο,δουλειές . Αχ αυτές οι δουλειές που δεν τελειώνουν ΠΟΤΕ !
              Τα Σαββατοκύριακα προσπαθούμε να κατεβάσουμε τους διακόπτες, να χαρούμε τη φαμίλια μας, να χτίσουμε αναμνήσεις. Ότι και να έχουμε να κάνουμε, σταματάει το Σάββατο το απόγευμα και δεν κάνουμε απολύτως τίποτα τις Κυριακές. Είναι κανόνας απαράβατος στο σπιτικό αυτό . Ποτέ την Κυριακή !



               Όσοι διαβάζετε τις αναρτήσεις μου όλο αυτό τον καιρό, θα έχετε σίγουρα καταλάβει το πόσο πολύ μας αρέσουν οι εκδρομές και οι εξορμήσεις . Παλαιότερα, κάθε Κυριακή πηγαίναμε εκδρομή και μετά καταλήγαμε σε κάποιο ταβερνάκι μαζί με φίλους και τα παιδιά τους. Για μια και μοναδική μέρα οι μαμάδες παίρναμε ρεπό από την κουζίνα (λέμε τώρα) και απολαμβάναμε την Κυριακή μας. Μπορεί τα πρωινά να φτιάχνουμε αβγόφετες και pancakes, μπορεί αργά το απόγευμα να φτιάχνουμε τυρόπιτες και κέικ για να έχουν κολατσιό στο σχολείο τα παιδιά αλλά τουλάχιστον το μεσημέρι τρώγαμε έξω.



             Δυστυχώς όμως , αυτή η άτιμη οικονομική κρίση δεν μας το επιτρέπει πια. Στην αρχή μπορούσαμε να το κάνουμε 2 Κυριακές τον μήνα, αργότερα μία και τώρα.... Η προηγούμενη Κυριακή που μας πέρασε ήταν απ΄αυτές τις δύσκολες. Μαγείρεψα και θα μέναμε μέσα. Θα ήταν η τρίτη Κυριακή στην σειρά. Δεν βοηθούσε κι αυτή η λιακάδα για να μείνουμε μέσα και να χουχουλιάσουμε. Κάποια στιγμή, αρχειοθετώντας στον υπολογιστή κάποιες φωτογραφίες, έπεσα πάνω σε αυτές από αυτήν εδώ  την εξόρμηση. Βέβαια πως δεν το είχαμε σκεφτεί νωρίτερα; Η λύση ήταν μία. Πικ νικ!

           Με το που ανακοινώσαμε στα πιτσιρίκια άρχισαν να χοροπηδούν και να ουρλιάζουν από χαρά . Είναι αυτές οι στιγμές που τα παιδιά σου διδάσκουν πως στα πιο ταπεινά πράγματα κρύβεται όλου του κόσμου η ευτυχία....



            Αναζητήσαμε ένα μέρος που να μας κάνει να αισθανθούμε λίγο άρωμα φθινοπώρου και σε 20 λεπτάκια περίπου ήμασταν εκεί. Σ' ένα τοπίο παραμυθένιο , γεμάτο πλατάνια και πορτοκαλιές και γύρω μας ένα μικρό ποταμάκι. Μέσα σε λίγα λεπτά, βρισκόμασταν στην καρδιά του φθινοπώρου.Την άνοιξη αν δεν την βρεις την φτιάχνεις . Το ίδιο και το φθινόπωρο. Μέσα σε λίγα λεπτά είχαμε αλλάξει εποχή και νιώθαμε ευτυχισμένοι !


               Στρώσαμε το καρό μας τραπεζομάντιλο που επιβάλλεται σε ένα πικ -νικ και απολαύσαμε το ωραιότερο μεσημεριανό που είχαμε γευτεί ποτέ. Εμείς και ο σκύλος μας ....




                   Σε όσα καλά εστιατόρια κι αν έχουμε φάει, αυτό μας φάνηκε το ομορφότερο.Το πιο ακριβό.....



                     Δεν ξέρω αν οι φωτογραφίες μπορούν έστω και λίγο να αποτυπώσουν την ομορφιά του τοπίου. Το συναίσθημα που νιώσαμε  την ώρα που τρώγαμε και δίπλα μας περνούσε ένα κοπάδι με πρόβατα


         Τα παιδάκια μας ευχαριστήθηκαν τόσο πολύ που ενώ ακόμη τρώγαμε μας ρωτούσαν πότε θα το  ξανακάνουμε. Τους υποσχεθήκαμε να το κάνουμε πιο συχνά.

               Ύστερα πήγαμε για καφεδάκι σ' ένα διπλανό χωριουδάκι. Άλλο ονειρεμένο μέρος εκεί....

Αυτό βλέπαμε από το παράθυρο

           Μπήκε ο Νοέμβρης, ο τελευταίος μήνας του φθινοπώρου. Ο καιρός  βοηθάει ακόμα για τέτοιες εξορμήσεις. Ακόμα όμως και αν βρέχει κάποια μέρα, υπάρχει και αυτή εδώ η λύση...

αρκεί να υπάρχει μια καλή παρέα και διάθεση.



              Κάπως έτσι εμείς αποχαιρετίσαμε το τελευταίο Σ/Κ του Οκτώβρη . Καμιά οικονομική κρίση δεν μπορεί να μας αγγίξει όταν είμαστε καλά και όλοι μαζί. Γιατί εκεί στα απλά και στα όμορφα  ανακαλύπτουμε συνεχώς  την κρυμένη  ευτυχία..............


                                               Καλό μήνα :)))

23 σχόλια:

  1. Όπως το είπες ''στα απλά και στα όμορφα''
    αυτο που μου έχει κοστίσει περισσότερο να σου πω την αλήθεια είναι το μαγείρεμα! μα μια μερα ξεκουραζόμουν και εγώ απο την κουζίνα και αυτό μόνο το μεσημέρι όπως πολύ σωστά είπες! αφού σκέφτομαι να φτιάχνω περισσότερο φαγητό το σάββατο για να το έχω έτοιμο την κυριακή αλλά δεν μου παει το κυριακατικο φαγητο να ειναι χθεσινο!

    Καλό μήνα Γιωτούλα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. λατρεύω τα πικνικ!! κι έχεις απόλυτο δίκιο..τα απλά είναι πιο όμορφα και πιο σημαντικά!! φιλιά Γιώτα μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλό μήνα, καμιά κρίση δεν μπορεί να μας αγγίξει αν υπάρχει αγάπη και υγεία!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καταπληκτική εκδομη! Τι εκπληκτικες φωτο! Ενθουσιάστηκα! Και η τελευταία δική σας ειναι?
    Kathy by anthomeli

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ¨Όχι Κατερίνα μου δεν είναι δική μας η φωτό. Σύντομα όμως θα βγάλουμε μία ίδια ;)

      Διαγραφή
  5. Ήταν φανταστική η ιδέα σου, να το ξανακάνετε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τέλεια!!! Νομίζω δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από την εκδρομή στη φύση.... (πήγαμε κι εμείς πικ νικ το προηγούμενο Σαβ/κο).
    Ο σκύλος σας είναι τέλειος!!! και ο δικός μας, μας έχει τρελάνει, είμαστε πολύ χαρούμενοι μαζί του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πράγματι είναι τέλειες οι εκδρομές στη φύση. Φιλάκια Ειρήνη μου. Καλό Μηνα

      Διαγραφή
  7. Απαντήσεις
    1. Πράγματι καταπληκτική ήταν . Σ'ευχαριστώ που πέρασες. Καλό μήνα

      Διαγραφή
  8. Αυτές οι οικογενειακές εκδρομούλες στη φύση,αξία ανεκτίμητη!Πάντα έτσι σας εύχομαι να τα περνάτε Γιώτα!Καλό και εύκολο μήνα σου εύχομαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αξία ανεκτίμητη Μιράντα μου όντως ! Καλό μήνα και για σένα

      Διαγραφή
  9. Μελίνα, ουπς Γιωτάκι ήθελα να πω, πολύ καλά περνάτε εκεί στην Κρήτη και μην μου πεις ότι τραγουδάτε κιόλας "Τα παιδιά του Πειραιά"!!! χα χα χα
    Υπέροχη η ιδέα σου και την έχω και εγώ στο πρόγραμμα μετά το πάρτι μας απέναντι από το δεύτερο σπίτι μου (ξέρεις εσύ ατιμούλα που με έκανες και γέλασα αλλά και συγκινήθηκα πολύ με το σχόλιό σου!!!).
    Πραγματικά πάντα υπάρχουν τρόποι να περνάμε καλά με λίγα χρήματα αλλά πολύ καλή διάθεση!!!
    Το τοπίο που επέλεξες μαγικό, τα φαγάκια σου τα λιμπίστηκα και το τραπεζόμαντηλο στείλ'το μου σε περικαλώ για το δικό μας πικ νικ μην αγοράζω:)
    φιλάκια τρελά και πάρα πολλά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου ρε Δήμητρα ! Πολλά φιλιά μωρό μου και καλό σου μήνα :)

      Διαγραφή
  10. Υπέροχα!!!! Είμαστε ακριβώς στο ίδιο κλίμα Γιώτα.Κι εγώ κάθε Δευτέρα τα ίδια γι αυτό και πήρα σοβαρές αποφάσεις για τα σαββατοκύριακα, αλλιώς δεν την παλεύω! Υπέροχη ιδέα το φαγητό στην εξοχή.Πανέμορφο τοπίο.Πραγματικά μαγικό...Μπράβο μικρή!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. lolipop familly σας έχω ένα βραβείο αν επιθυμείτε να το παραλάβετε! Πολύ ωραίες φωτογραφίες, φαίνεται οτι περάσατε πολύ όμορφα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Τι υπεροχες φωτογραφιες! Ζηλεψα ζηλεψα!! Τι ομορφο τοπιο! Να ξαναπατε να ξαναπατε να ξαναπατε :)

    Μαρουλοφιλακια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Εχουμε τόσες ομορφιες στην χώρα μας και τοση αγάπη στην ελληνική οικογένεια που ας τους αφήσουμε να λένε. Δεν το βαζουμε κάτω. Πολύ καλή η ιδέα σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Κάθε φορά που σε διαβάζω, παρόλο που δεν αφήνω πάντα σχόλιο, χαίρομαι για τη ποιότητα ζωής που προσφέρεις στην οικογένεια σου, μακάρι να σε μιμηθούν πολλοί!
    ΑΦιλάκια σε όλους σας! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή