Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Γιατί την ιστορία την γράφουν οι παρέες...

                         Ο Νοέμβριος για το γλειφιτζουρόσπιτο είναι ένας πολύ γεμάτος και χαρούμενος μήνας. Είναι ένας μήνας άκρως γιορτινός . Στις 8 του μήνα είναι η γιορτή της αεροπορίας και με μπαμπά αεροπόρο τρέχουμε στα αεροδρόμια σε διάφορες εκδηλώσεις που αρέσουν πολύ στα παιδιά. Στο σπιτικό μας γιορτάζει και ο μικρός μας Άγγελος την ίδια μέρα και στις 21 Νοεμβρίου γιορτάζει και το μεγάλο μας παλικαράκι. Τι σημαίνουν όλα αυτά ; ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΓΙΟΡΤΗ !!!!

              Με το που θα έρθει η πρωτομηνιά, τα παιδιά ξεκινούν να μετρούν αντίστροφα για εκείνη την μέρα, με την ίδια λαχτάρα που μετρούν άλλα παιδιά τις μέρες για τα Χριστούγεννα. Ουσιαστικά όλα γίνονται για τον στολισμό του δέντρου. Μαζευόμαστε όλοι οι φίλοι μαζί και στολίζουμε ομαδικά και με πολύ κέφι και μπαίνουμε όλοι μαζί σε κλίμα χριστουγεννιάτικο . Ειδικά φέτος μετά την περιπέτεια του Άγγελου, θέλαμε πολύ να μαζευτούμε και αν το γιορτάσουμε.

             Το ραντεβού δώθηκε στο σπίτι μας για τις 17:00 το απόγευμα του Σαββάτου. Ξυπνήσαμε πολύ νωρίς το πρωί και αρχίσαμε τις ετοιμασίες. Είναι πάρα πολύ ωραίο τώρα που τα μικρά μας μεγαλώσαν και μπορουν να  συμμετέχουν. Φτιάξαμε πρωί πρωί μικρά μπισκοτόσπιτα από πτι- μπερ ατ οποία θα διακοσμούσανε τα παιδιά σαν δραστηριότητα. Η διαδικασία ήταν πολύ εύκολη και για τόσα σπιτάκια (16 ) διήρκησε περίπου 1 ώρα.


                     Σειρά τώρα είχαν τα δώρα των παιδιών. Στην τσάντα είχε μια ποδιά χριστουγεννιάτικη για να μην λερωνόντουσαν τα ρουχαλάκια τους με την ζαχαροπλαστική που θα κάναμε. Υπήρχε ένας σκούφος του Άγιου Βασίλη και ένα γράμμα που θα γράφαμε σ' αυτόν.


               Δυστυχώς από μια στιγμή και μετά τα βλαστάρια μου αφηνίασαν και ήμουν στο τσακ να τα ακυρώσω όλα. Ο μικρός έτρωγε τα μπισκοτόσπιτα από τις τσάντες, ο μεγάλος μου έτρωγε και χαλούσε τα γλυκά από τον μπουφέ, μετά έπαιζαν ξύλο και μετά εγώ τα έστειλα σε μια φίλη για να μην τα πνίξω. Μέσα σε όλη αυτή την τρέλα, ο άντρας μου είχε μείνει με το αυτοκίνητο από μπαταρία και ήρθε αφού η γιορτή είχε ξεκινήσει. Εδώ να σημειώσω ότι  μαζί του είχε από το σούπερ μάρκετ πολλά πράγματα που ήθελα να μαγειρέψω και ήμουν μόνη στο σπίτι χωρίς αυτοκίνητο (πολύ απαραίτητο εδώ που μένουμε ).

               Η γιορτούλα λοιπόν ξεκίνησε με πολύ τρέξιμο να προλάβω ολομόναχη τα πάντα. Μάλιστα όταν ήρθαν οι πρώτοι φίλοι ακόμη έφτιαχνα hot dog και δεν είχα στρώσει τον μπουφέ.  Αγχώθηκα πολύ αλλά τελικά τα κατάφερα.

                Η ώρα ήταν απογευματινή και έτσι είχα φτιάξει φαγητά που θα μπορούσαν να συνοδέψουν καφέ ή τσάι. Ντόνατς, πατατοπιτάκια, τυρόπιτα, μιλφέιγ , μηλόπιτα, μπανόφι , πιτσάκια με πίτα από σουβλάκια, ποπ κορν και πολλά άλλα. Επειδή όπως σας είπα έτρεχα σαν τον Βέγγο, δυστυχώς δεν μπορούσα να φωτογραφίζω ...

            
                    Μετά από αρκετό παιχνίδι στον κήπο αφού μας έκανε πολύ καλό καιρό, μαζεύτηκε η συμμορία. Φόρεσαν τα σκουφάκια τους και μας στόλισαν το πιο όμορφο και τσαχπίνικο δέντρο.



           Σειρά είχε το γράμμα προς τον Αη Βασίλη . Σχεδόν όλα ζητούσαν την σκουπιδοπαρέα. Έλεος !


            Το καταπληκτικό στην υπόθεση είναι ότι τα μεγαλύτερα παιδιά, ενώ ήξεραν για την μη ύπαρξη του Άγιου (όπως την εννοούμε ), συμμετείχαν στην διαδικασία ώστε να μην απογοητεύσουν τα μικρά. Να εδώ το γράμμα της Ειρήνης που πάει στην ΣΤ' Δημοτικού

Αγαπητέ Αι Βασίλη που ξέρω ποιος είσαι δεν θέλω τίποτα για λόγους που πιστεύω να κατάλαβες :)))
          Τα παιδάκια απορροφήθηκαν τόσο πολύ με αυτή την διαδικασία, η ώρα πέρασε και έτσι τα μπισκοτόσπιτα τα δώσαμε να τα φτιάξει το κάθε παιδάκι σπίτι του. Μάλιστα είχα φτιάξει και ζύμη για να φτιάχναμε χριστουγεννιάτικα μπισκότα αλλά έμεινε κι αυτή. Το μεγάλο σουξέ της βραδιάς την είχαν τα hot-dog με τα πανεύκολα ψωμάκια τύπου brioche. Ακολουθεί συνταγή αφιερωμένη στην Μάχη και στην Κατερίνα. Ξέρουν αυτές :)



H συνταγή

Υλικά (Για 14 τεμάχια)
1 κιλό αλεύρι σκληρό
500 ml γάλα
25γρ. μαγιά νωπή ή 2 φακελάκια ξερή μαγιά
150 γρ. βούτυρο
3 κουτ.σούπας ζάχαρη
2 κουτ. σούπας αλάτι
1 κρόκος αβγού (από πάνω για χρώμα)

Εκτέλεση
1. Λιώνετε τη μαγιά μαζί με το αλάτι και τη ζάχαρη στο γάλα, το οποίο έχετε ζεστάνει τόσο ώστε να είναι χλιαρό.
2. Προσθέτετε το βούτυρο λιωμένο.
3. Στο ίδιο μπολ ρίχνετε και το αλεύρι .
4. Ανακατεύετε σιγά-σιγά μέχρι να γίνει μια ζύμη μαλακιά και ομοιογενής.
5. Κόβετε τη ζύμη σε μικρά κομμάτια (μικρότερα από το επιθυμητό αποτέλεσμα) και τα πλάθετε σε ότι σχήμα θέλετε, στρογγυλό ή μακρόστενο.
6. Τα τοποθετείτε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και τα αφήνετε σκεπασμένα σε μια υγρή πετσέτα για 1 ώρα τουλάχιστον.
7. Τα αλείφετε με κρόκο αβγού και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς για 15 λεπτά.

Είναι ιδανικά για το σχολείο και μπορείτε να τα φυλάτε στην κατάψυξη και να τα ξεπαγώνετε και να έχετε φρέσκο ψωμάκι κάθε μέρα.

          Η γιορτούλα μας και φέτος μας άφησε υπέροχες αναμνήσεις. Όπως και η περσινή.  Ένα τόσο δα σπιτάκι γέμισε από 16 παιδάκια και τους γονείς τους. Το σπιτάκι μας.... Τελικά είναι μεγάλη αλήθεια : " Όλοι οι καλοί χωράνε "

           Δεν χωράνε δικαιολογίες. Νονοί μαζέψτε τα βαφτιστήρια σας, θείοι τα ανήψια σας, γονείς τους παππούδες και τις γιαγιάδες και λίγους φίλους σας και μαζευτείτε. Μην αγοράζετε πανάκριβα στολίδια. Αφήστε τα παιδάκια να το χαρούν.  Ένας καφές και ένα αφράτο κείκ είναι αρκετά για να μετατραπεί μια τυπική διαδικασία σε γιορτή. Είναι πολύ πιο όμορφες οι στιγμές όταν τις μοιράζεσαι. 
     Είναι γνωστό πως  "ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΝ ΓΡΑΦΟΥΝ ΟΙ ΠΑΡΕΕΣ "

              Άρχισε να κρυώνει ο καιρός επιτέλους κι εδώ. Σας στέλνω πρωινές συννεφιασμένες καλημέρες από το παράθυρό μου  :)))


15 σχόλια:

  1. Καλημέραααααα
    πόσο μ αρέσουν αυτές οι συγκεντρώσεις, να στε παντα καλά και να το επαναλαμβάνετε κάθε χρόνο! ευχαριστώ πολύ για την συνταγή, καταχωρήθηκε ήδη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. και του χρόνου με περισσότερο κόσμο και λιγότερες δυσκολίες!
    Χρόνια πολλά στα αγόρια σου!

    τα ψωμάκια θα τα φτιάξω κι εγώ!
    καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όλα φαίνονται υπέροχα, μπράβο σας!
    Και του χρόνου με υγεία!
    Να τους χαίρεσαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. καλε 20 κουταλιες σούπας αλάτι???20?? μάλλον 2 θες να πεις εεε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Της νύχτας τα καμώματα τα βλέπει μέρα και γελά :-) ναι Μάχη μου. 2 κουταλιές αλάτι βάλε. Φιλάκια και πες μου αν τα φτιάξεις .

      Διαγραφή
  5. Καλημέρα γλυφιτζουράκι! Είναι πραγματικά πολύ όμορφο ο στολισμός του δέντρου να μετατρέπεται σε γιορτή! Και του χρόνου να είσαστε καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. και του χρόνου και του χρόνου!! Να χαίρεσαι τα αγόρια σου !! Θα τη δοκιμάσω κι εγώ τη συνταγή!! πολλά φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Να χαίρεσαι τα αντράκια σου Γιωτάκι μου αγαπησιάρικο!!! Πολύ όμορφη, απλή αλλά τόσο πλούσια απο συναίσθηματα γιορτούλα!!
    Σε φαντάζομαι στο τρέξιμο και τα αγόρια να τρώνε τα σπιτάκια:)))
    Κρατώ και εγώ τη συνταγή για τα hot dogs.
    Φιλάρες πολλές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τελικά τα ψωμάκια σου έκανα θραύση στους καλεσμένους σου αλλά και στις μπλογκο-φίλες σου! Εννοείται θα τα φτιάξω κι εγώ. Όσο για το "Είναι πολύ πιο όμορφες οι στιγμές όταν τις μοιράζεσαι." συμφωνώ απολύτως. Καλές γιορτές να έχετε και να είστε πάντα μια μεγάλη παρέα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Και του χρόνου με υγεια κυρίως. Η παράδοσή σας να στολίζετε με φίλους ειναι πολυ όμορφη και σίγουρα όλα τα πιτσιρίκια το χαίρονται.
    Φιλάκια πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τι ωραία πράγματα ετοίμασες και φέτος! Τα παιδιά ξετρελάθηκαν φαντάζομαι! Τι όμορφα τα δώρα! Αλήθεια πως τα στόλισαν τα σπιτάκια; Δεν μας έδειξες! Ευχαριστούμε και για την συνταγή!
    Φιλιά και πολλά! Και του χρόνου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Να τους χαιρεσαι ολους και του χρονου! Παρ´ολες τις δυσκολιες τα καταφερατε κ περασατε υπεροχα αυτο εχει σημασια τελικα! Ολα ηταν υπεροχα! Κρατω την συνταγη για να την δοκιμασω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Κρατάω τη συνταγή για τα ψωμάκια μαζί με την υπέροχη γιορτινή ατμόσφαιρά σας. Ναι πράγματι. Την ιστορία την γράφουν οι παρέες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Και του χρόνου lollipop family! Τα ψωμακια εννοειται θα τα φτιαξω κι εγω! Φιλια πολλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή