Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

Xmas Love Calendar Day 10


Λίγα βιβλία ......



                              Όταν ξεκινούσα αυτό το ημερολόγιο, φανταζόμουν ότι ίσως να μην μπορούσα τελικά να το ολοκληρώσω γιατί πίστευα ότι δεν θα έβρισκα 25 καλές πράξεις. Σήμερα όμως διαβάζετε για την 10η στη σειρά και νιώθω πολύ όμορφα που τουλάχιστον έχω άλλες 10 "καλές ιδέες " στο μυαλό μου.

                             Τα περισσότερα νηπιαγωγεία τα χτύπησε κι αυτά η κρίση. Παλαιότερα που τα πράγματα δεν ήταν τόσο πού άσχημα, ζητούσαν κάποια χρήματα από τους γονείς με σκοπό να αγοράσουν υλικά που θα τους βοηθούσαν στην δουλειά τους με τα παιδιά. Φέτος δεν τόλμησαν , αφού θα υπήρχε μεγάλη αντίδραση. Μια μέρα που πήγα να πάρω τον μικρό, ρωτάω την νηπιαγωγό του αν έχουν Χριστουγεννιάτικα παραμύθια. Είχαν μόλις 3 και αυτά πολύ ταλαιπωρημένα. Έτσι το απόγευμα της ίδιας μέρας καθίσαμε μαζί με τον μικρό και διαλέξαμε μερικά παραμύθια και αυτό ήταν...


              Χαρίσαμε 2 και δανείσαμε 5. Μόλις θα τα διαβάζουν θα μας τα επιστρέφουν, Έτσι απλά, είδαμε τα μάτια της κ. Μαίρης να αστράφτουν. Τι να σου κάνει κι αυτή.

Δανείστε κι εσείς στα σχολεία των παιδιών σας τα παραμύθια σας. Θα δείτε πολλές χαρούμενες φατσούλες ,πολλά χαμόγελα και ξέρετε κάτι ; Θα είστε εσείς ο λόγος !!!!


                               Μια καλή και ευτυχισμένη μέρα για όλους . Έμειναν ακόμη 15 μέρες. Καλημέρες παγωμένες (μπρρρρ)

                                              Γιώτα
                                        yiotamar@gmail.com

5 σχόλια:

  1. Έχεις δίκιο Γιωτάκι μου. Τόσο απλή ιδέα και τόσο εύκολα υλοποιήσιμη.
    Στο δημοτικό μας έχουν πει διακριτικά πως όσα βιβλία δεν θέλουμε πιά και φυσικά είναι σε καλή κατάσταση, να τα χαρίσουμε στο σχολείο και έτσι είμαστε όλοι ευχαριστημένοι:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Υπεροχη ιδεα! Κι ενω στο σπιτι σκονιζονται εκει ποανουν τοπο! Μπραβο στην πρωτοβουλια σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. να σε ρωτησω κατι? ποια είναι τα βιβλιαράκια? κανουν για παιδάκια 3 ετων? ψαχνω σε μεγαλο βιβλιοπωλειο κ δεν εχουν.. λινα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Λίνα .Τα παραμυθάκια είναι αυτά που βλέπεις, Το ένα ελατάκι για τον Τάκη του Τριβιζά, το Αη Βασίλη είσαι εδώ , η Φρικαντέλα του Τριβιζά επίσης και η γέννηση του Χριστούλη. Σε όποιο βιβλιοπωλείο ζητήσεις βιβλία για αυτήν την ηλικία , θα σου προτείνουν αντίστοιχα.

      Διαγραφή