Παρασκευή 22 Μαρτίου 2019

ΤΟ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ ΚΈΙΚ! Ή ΑΛΛΙΩΣ ΚΕΙΚ ΠΑΝΕΥΚΟΛΟΥΡΑ

          Αν κάτι με χαρακτηρίζει σαν άνθρωπο είναι πως όταν κάτι με ενθουσιάζει θέλω να βγω και να το βροντοφωνάξω να το μάθουν όλοι! Ω ναι!  Δεν μπορείτε να φανταστείτε το πόση χαρά μου δίνει όλο αυτό. Τέτοια είμαι σας λέω .

        Αυτή την "μαγική " συνταγή κάθε φορά που την φτιάχνω σας σκέφτομαι και λέω  ..."μα καλά γιατί δεν την έχω αναρτήσει ακόμη;;;"  Σήμερα λοιπόν ήρθε η ώρα της μιας και διανύουμε περίοδο Σαρακοστής .
        Πρόκειται για ένα κέικ νηστίσιμο το οποίο μπορεί να φαγωθεί ακόμη και στις αλάδωτες ημέρες της νηστείας και αυτό το κάνει ακόμη πιο..."μαγικό".


Τι λετε;;; Ξεκινάμε;;;;

                                   
                            ΥΛΙΚΑ 

  • 1.5 φλυτζάνι ζάχαρη 
  • 2.5 φλυτζάνια γάλα σόγιας με γεύση  βανίλια 
  • 1 συσκευασία 500gr αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

                          ΕΚΤΈΛΕΣΗ 

      Βάζετε  όλα μαζί τα υλικά στο μπωλ και ανακατεύετε καλά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Αυτό ήταν!!! Πανευκολούρα;;; Λαδώνετε και αλευρώνετε την φόρμα του κέικ και ψήνετε για περίπου 1 ώρα στις αντιστάσεις. Αν νηστεύετε και το λάδι μπορείτε  να χρησιμοποιήσετε μια φόρμα απο σιλικόνη ή  να τοποθετήσετε το μείγμα σε  αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Είναι λίγο πιο υγρή η ζύμη από ότι συνήθως γίνεται στα κέικ . Μην σας τρομάξει ε;


       Αυτή που σας έδωσα τώρα είναι η βασική συνταγή για το κέικ . Εγώ όπως βλέπετε έβαλα και κακάο. Μπορείτε να κάνετε άπειρους συνδυασμούς . Να χρησιμοποιήσετε ξηρούς καρπούς αλεσμένους, να προσθεσετε ξύσμα εσπεριδοειδών, να το κάνετε όλο σοκολάτα, να προσθέσετε σταγόνες σοκολάτας, να προσθέσετε χυμό μανταρίνι ή πορτοκάλι αλλά θα πρέπει μετά να αυξήσετε το αλεύρι.  Βρείτε τον αγαπημένο σας συνδυασμό και φτιάξτε το όπως εσάς σας αρέσει ! Θα με θυμηθείτε !!!

Υ.Γ. Συγχωρέστε με για τις φωτογραφίες αλλά γράφω από κινητό μου.

       Καλό τριήμερο αγαπημένο lolipops
                   Σας γλυκοφιλώ
                           Γιωτα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου